Query vs Programma

Query (tool) vs Programma

Inderdaad…met een query tool kunnen ook overzichten gegenereerd worden.

Wat zijn nu de kenmerkende verschillen tussen en query en onze controle- en rapportageprogramma’s?

 • Een query heeft vaak 1 bepaalde taak, bijvoorbeeld een overzicht genereren.
  Onze controleprogramma’s controleren niet alleen maar presenteren ook foutlijsten, totaaltellingen en uitgebreide managementrapportages.
 • Een query draagt de ‘handtekening’ van de maker. Degene die de queries bouwt moet niet alleen over kennis van de opbouw van de database bezitten maar ook over kennis van het databasesysteem zelf. Daarnaast moet de bouwer over voldoende kennis en kunde beschikken om de vraag van de opdrachtgever correct te vertalen naar een query(tool).
  De kans is groot dat met 10 verschillende query bouwers 10 verschillende resultaten worden opgeleverd.
  De queries in onze programma’s zijn jaren geoptimaliseerd en geperfectioneerd, worden door al onze klanten gebruikt en zijn, op verzoek, opvraagbaar.
 • Query bouwers werken vaak op basis van tijdelijk contracten hetgeen het beheer (documentatie, versiebeheer, back-uppen en archiveren) onder druk kan zetten.
  dVdT ontwikkeld al 20 jaar controlesoftware en is het beheer goed geregeld en in handen van 1 partij.
 • Een query uitvoeren is vaak lastig. De gebruiker moet of de hulp van applicatie- of systeembeheer inschakelen of over enige kennis van de query tool beschikken.
  Onze programma’s start je net zo op als bijvoorbeeld Word. Eénmaal klikken op een snelkoppeling en gaan!
 • Om met een query tool meerdere overzichten te kunnen inzien moeten vaak ook meerdere taken gestart worden.
  Dat is niet nodig bij onze programma’s. Elk programma biedt meerde functionaliteiten.
 • De flexibiliteit van afzonderlijke queries is inderdaad wat groter. Moet je wel over de juiste kennis en kunde beschikken om zo’n query te kunnen aanpassen.
  En ja onze overzichten bieden heel veel informatie die geheel naar wens is in te richten (qua kolommen, sortering en filters) maar wat er niet inzit kan ook niet getoond worden.
  Daarom spreken we af dat als u bepaalde gegevens in de overzichten in een van onze programma’s mist wij zorgen dat die er zo snel mogelijk (gratis) aan toe gevoegd worden!